radiokuu.net

Suositut radiokanavat Suomessa

Jalkapallo-ottelun seuraaminen – Radio vs. Live

Jalkapallo on suuria tunteita herättävä laji. Se on maailman seuratuin, sekä harrastetuin urheilulaji – eikä syyttä. Monet rakastavat jalkapalloa ja sen seuraamista, otteluiden dramatiikkaa ja käänteitä. Yleisön tai selostajan reaktiot voimistavat näitä tunteita usein erittäin paljon. Useimmat meistä ovat nuoruudessaan pelanneet jalkapalloa ainakin jossain muodossa. Tarkastellaanpa hieman sitä, mitä eroja on sillä, seuraako jalkapallo-ottelua kotona radion ääressä, vai mahdollisesti paikan päällä areenalla.

Yksi asia jalkapallokulttuurissa on seuran kannattajat. Jalkapallossa kannattajat ovat yleisesti yhtenäinen joukko muodostaen veljeydellisen sosiaalisen verkoston suuremmin kuin missään muussa urheilulajissa. Jos olen Liverpoolin jalkapalloseuran fani, tai seuraan aktiivisesti Liverpoolin otteluita, haluan tietenkin kuulua osaksi tätä kannattajajoukkoa, ja tuntea itseni kuuluvan Liverpoolin perheeseen. Supportersplace on Liverpoolin kauppa, josta voin hankkia itselleni kaiken mahdollisen tarvittavan saadakseni aidon ja tunteikkaan jalkapalloelämyksen.

Eri alustoilta seuraamisen erot

Kun Liverpool aloittaa ottelun potkaisemalla aloituspotkun, olisi kyllä usein erittäin mieluisaa olla areenalla paikan päällä seuraamassa ottelua. Pukeutuneena seuran väreihin muiden, kymmenien tuhansien katsojien huutaessa kannatuslauluja valtavalla volyymilla – tunnelma on katossaan. Mutta onko paikan päälle lähteminen aina paras ratkaisu? Ei varmastikaan aina. Radiosta ottelun selostuksen kuuntelulla on monet hyvät puolensa, joita ei välttämättä ihan heti tulisi edes ajatelleeksi. Listataanpa joitain kysymyksiä, jotka vaikuttavat.

  • Hinta
  • Aika
  • Sitovuus
  • Tunteet

Paikan päälle lähteminen on ehdottomasti kalliimpaa kuin radiosta kuuntelu, joka on ilmaista kun vain omistaa radion. Ajallisesti paikan päälle meno vie varsinkin täältä Suomesta vähintään pari päivää. Radiota kuunnellessa emme ole sitoutuneita istumaan paikallamme, vaan voimme tehdä muita askareita, tai lähteä ajelulle autolla ja kuunnella ottelun selostusta autoradiosta. Paikan päälle mennessä tunnekokemus on varmasti suurempi ja huikea, mutta häviön sattuessa on negatiivinen tunnekin voimakkaampi.

Yhteenveto

Kaiken huomioiden voisi sanoa, että radio on alustana otteluiden seuraamiseen erittäin mainio. Selostaja tekee seuraamisen työn puolestamme, ja voimme kuunnella samalla kun teemme jotain muuta. Kuitenkin paikan päälle meneminen kokemuksena on erittäin suuri, ja varmastikin kannattaa joskus, mutta ei kuitenkaan aina, tai erittäin usein. Radio antaa meille vapautta, säästää rahaa, aikaa sekä on helppo alusta ottelun seuraamiseen, kun selostaja seuraa puolestamme, meidän kuunnellessa.

posted by admin in Radio and have Comments Off on Jalkapallo-ottelun seuraaminen – Radio vs. Live