radiokuu.net

Suositut radiokanavat Suomessa

Suositut radiopersoonat Suomessa

Radioäänistä ja -persoonista on tullut koko Suomen kansan julkkiksia. Juontajat kuten Jaajo Linnanmaa, Renne Korppila ja Olga K ovat esiintyneet myös televisiossa erilaisissa ohjelmissa.

Jaajo Linnonmaa on ehdottomasti Suomen suosituin radiopersoona tällä hetkellä, onhan hänet valittu peräti neljä kertaa vuoden radiojuontajaksi vuosittain pidettävässä Radio Gaalassa. Hän juontaa Radio Suomipopin suuren suosion saavuttanutta aamuohjelmaa Aamulypsyä, joka on valittu kahdesti vuoden radio-ohjelmaksi. Linnonmaa on tuttu myös muun muassa television Pulssi-ohjelmasta, ja nyt myös elokuvista: Hänet nähdään alkuvuodesta 2015 ensi-iltansa saaneessa, Taneli Mustosen ohjaamassa Luokkakokous-elokuvassa, jota hän tähdittää yhdessä Aku Hirviniemen ja Sami Hedbergin kanssa. Linnonmaa on ollut myös innokas totopelien harrastaja.

Jussi Heikelä aloitti uransa Jyrki-ohjelman juontajana, minkä jälkeen hän on työskennellyt mm. Kiss FM:llä ja Radio Cityllä. Jälkimmäisessä hän juonsi aamushow’ta yhdessä Aki Linnanahteen kanssa ja heidät palkittiin vuoden radiojuontajiksi vuonna 2006. Heikelä-Linnanahde Korporaatio voitti vuonna 2009 parhaan radio-ohjelman palkinnon. Tällä hetkellä Heikelä juontaa Radio Rockilla Heikelä Korporaatiota.

Renne Korppila on juontanut yhdessä Anssi Honkasen kanssa NRJ:n aamuohjelma Aamupoikia sekä nykyään NRJ:n Iltaa. Korppila ja Honkanen saivat vuoden radionjuontajapalkinnon vuonna 2009 ja seuraavana vuonna heidät palkittiin vuoden radio-ohjelman palkinnolla. Honkanen ja Korppila ovat myös juontaneet yhdessä televisiossa Homma haltuun -piilokameraohjelmaa ja Korppila on lisäksi toiminut Suomen X Factorin tuomarina.

Olga K, oikealta nimeltään Tuula Ketonen, nousi tunnetuksi radiopersoonaksi Radio Mafiasta, jossa hän juonsi mm. suosittua Herätysjuhlaa ja Pressiklubia. Myöhemmin hän on ollut toimittajana mm. Radio Aallossa, jolloin hänet palkittiin vuoden radiojuontajana. Nykyään hän toimii Yle Radio Suomen juontajana. Hänet on nähty usein myös televisiossa.

Minna Kuukka aloitti televisiossa kuuluttajana ja ruutukasvona. Nykyään hän työskentelee Radio Novassa mm. aamujuontajana. Suomesta löytyy paljon muitakin ammattimaisia radiojuontajia ja -toimittajia, kuten Klaus Fleming, Tuija Pehkonen, Kimmo Vehviläinen ja Laura Vähähyyppä.

Haluatko tietää lisää näiden radiopersoonien työpaikoista? Lue artikkelimme Suositut radiokanavat Suomessa!

posted by admin in Radio,Radioäänistä and have Comments Off on Suositut radiopersoonat Suomessa